Over ons

Ken Driessen, initiatiefnemer en medeoprichter van Stichting Kankerpraat kreeg in december 2018 de diagnose kanker en vernam in 2022 dat genezen niet meer mogelijk is. Deze laatste mededeling landde niet meteen maar gaandeweg kwamen de vragen. Ook bij zijn naasten. Met medische en psychische vragen konden zij terecht bij de arts of specialist. Maar Ken merkte dat het prettig was om via de telefoon met een ervaringsdeskundige te praten over de mentale gevolgen en de onzekerheid die kanker met zich meebrengt. De rust die hij heeft ervaren, gunt hij iedereen. Vandaar dat hij Stichting Kankerpraat heeft opgericht.

“De moeilijkste stap is om zelf hulp te zoeken. Daarom willen wij met de stichting deze drempel wegnemen door zowel patiënten als naasten actief te benaderen en een luisterend oor te bieden. En hen te informeren over de beschikbare zorg zoals psychologen, centra voor leven met en na kanker en andere psychische hulp. Want Stichting Kankerpraat is absoluut een aanvulling en geen vervanging van de zorgprofessionals!” – Ken Driessen

Hoe gaat het met je?

Kanker maakt een hoop los! Bij jou als patiënt of als naaste. Gevoelens van paniek, angst, stress, woede, verdriet, eenzaamheid zijn dan heel normaal. Soms is het dan even fijn om met een buitenstaander te praten over deze gevoelens. Iemand die aandachtig luistert en je ECHT begrijpt. Iemand met wie je over alles kunt praten, zoals de dood, lijden, angst of seksualiteit. Of hoe je het beste met de mensen om je heen kunt communiceren.

“Hoe gaat het met je? Dat was op dat moment voor mij een hele belangrijke vraag die ik via de telefoon kreeg van een zorgverlener. Toen pas merkte ik dat het erg prettig was om open te kunnen spreken over mijn situatie; over de ziekte en mijn gevoelens. Met iemand die ik niet kende maar die mij goed begreep. Fijn dat die persoon er voor mij was, het gaf mij zo ontzettend veel rust! Dat gun ik iedereen die te maken krijgt met kanker, in welke mate dan ook.” – Ken Driessen, initiatiefnemer van Stichting Kankerpraat

Bestuur

Ken Driessen

Kankerpraat - vrijwilliger - Ken Driessen

Toekomst

In de toekomst hoopt de stichting meer patiënten en ervaringsdeskundigen te kunnen betrekken bij de stichting. Hierdoor kunnen patiënten aan specifieke vrijwilligers gekoppeld worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan patiënten met dezelfde kankersoort, naasten contact, ouders van zieke kinderen met elkaar in contact brengen en leeftijdsgenoten voor leeftijdsspecifieke vragen. Ook wil de stichting patiënten erbij betrekken en hen een kans geven om iets voor andere patiënten te betekenen, om zo iets positiefs uit hun ziekte te halen. Dit kan door bijvoorbeeld een luisterend oor te bieden en ervaringen te delen.

Wil je in contact komen met een van onze vrijwilligers?

Klik op onderstaande button om het contactformulier in te vullen en een vrijwilliger zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.