Wat doen wij

Stichting Kankerpraat belt mensen die geraakt zijn door kanker. De stichting bestaat uit vrijwilligers die zelf ook kanker hebben (gehad) of op een andere manier ervaringsdeskundige zijn (naaste), Deze personen weten veelal wat je meemaakt. Samen met jou maken zij actief en vroegtijdig de ziekte en alles daaromheen bespreekbaar. Deze gesprekspartners staan iets verder van je af, anders dan een naaste. Dit kan je helpen om beter met de ziekte, de verschillende stadia van de behandelingen en diverse situaties in jouw persoonlijke omgeving om te gaan.

Daarnaast hebben onze vrijwilligers toegang tot de databank van CancerConnect waardoor zij jou ook kunnen helpen bij praktische vragen, meer informatie kunnen geven over specifieke onderwerpen en eventueel kunnen wijzen op aanvullende zorg.

Heb je kanker of ben je op een andere manier getroffen door deze ziekte? Praten met een ervaringsdeskundige helpt!

Neem contact op via het contactformulier op de website en wij nemen binnen 5 dagen contact op voor het maken van een afspraak. Dan bespreken we (kosteloos) waar jij behoefte aan hebt; informatie over alle beschikbare professionele hulp of gewoon een gesprek over hoe het met je gaat.

Naasten

Als je partner kanker krijgt, word ook jij als naaste hier hard door geraakt. Het brengt vaak spanningen, onzekerheid en angst met zich mee. Om je partner te steunen, stop je je eigen emoties zoveel mogelijk weg. In een stabielere periode komt vaak de mentale klap, terwijl daarnaast het gewone leven door blijft draaien. Vaak gaat alle aandacht uit naar de patiënt. Jij als naaste verdient echter net zoveel aandacht en steun.

Wil je meer informatie over Stichting Kankerpraat? Download dan de brochure

Kankerpraat - brochure afbeelding website

In de brochure vindt je de volgende informatie:

  • Waarom de stichting is opgericht.
  • De werkwijze die door de stichting gehanteerd wordt.
  • Hoe een traject eruit ziet.

"*" geeft vereiste velden aan

Wil je in contact komen met een van onze vrijwilligers?

Klik op onderstaande button om het contactformulier in te vullen en een vrijwilliger zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.