Reviews

Sinds de oprichting van Stichting Kankerpraat op 16 november 2022 hebben we al vele patiënten en naasten mogen ondersteunen en helpen bij psycho-sociale vragen en zorgen rondom kanker. Een aantal van hen heeft een review achter gelaten waar ze beschrijven wat de zorg heeft betekent. Je leest deze reviews hieronder.

Na een aantal waardevolle gesprekken die ik tot nu toe heb gevoerd met een betrokken vrijwilligster van de stichting wil ik graag mijn zeer positieve ervaring delen met jullie.

Het fijne in mijn geval vond ik dat er iemand van de stichting contact opneemt na het invullen van het contact formulier.
Dit maakte het voor mij laagdrempelig. Ik ben namelijk niet zo goed in hulp vragen! en dit heeft mij geholpen om toch in gesprek te komen en mijn hart te kunnen luchten.
Er is veel begrip doordat de vrijwilliger (helaas) in een bijna soortgelijke situatie zit als mij. ” Aan een half woord genoeg”
De herkenning is groot, het is zo waardevol want in mijn omgeving vind ik het lastig om zo open en vertrouwd te kunnen spreken over mijn dochter van 22 die ongeneeslijk ziek is.
Ik hoop dat ik ertoe kan bijdragen om jullie ook te overtuigen om het contact formulier in te vullen en gun iedereen zo een fijn waardevol gesprek met een van de vrijwilligers van de stichting. Groet Claudia

De diagnose primaire leverkanker sloeg in als een bom… Een vrije val vanuit het niets. Voor mentale steun werd ik doorverwezen naar de huisarts met een wachttijd van 3 maanden. Ik nam de regie in eigen handen en vond Kankerpraat. Laagdrempelig en alles resoneerde met wat ik zocht. Ken heeft me door een ontzettend moeilijke periode van angst, onzekerheid en pijn doorgeloodst. Door altijd klaar te staan als luisterend oor heeft het voor mij ontzettend veel waarde gebracht en ik ben ik ontzettend dankbaar. Ook in tijden waar je geen controle hebt kan je alsnog de regie in eigen handen nemen… je moet alleen wel zelf op zoek!

Toen ik de diagnose uitgezaaide kanker te horen kreeg, stortte voor mijn gevoel de wereld in elkaar. Ondanks steun van familie en vrienden, voelde ik mij na de eerste shock regelmatig vrij eenzaam. Ik merkte dat ik veel behoefte had om over de situatie te praten. Bij Stichting Kankerpraat vond ik al snel en laagdrempelig een luisterend oor. Niet onbelangrijk vond ik daarbij dat de vrijwilliger door persoonlijke ervaringen met kanker zeer goed aanvoelde waar ik doorheen ging. Ik kan iedereen die geraakt is door kanker en behoefte heeft om er over te praten, van harte aanbevelen om contact op te nemen met Stichting Kankerpraat.

Mijn moeder overhandigde mij een blad van het Erasmus en zei; “kijk, hier staat ook een patiënt in met een neuro endocriene tumor die een levertransplantatie heeft ondergaan”. Aandachtig las ik het interview over Ken. Tijdens het lezen realiseerde ik mij dat de medische situatie van Ken in veel opzichten te vergelijken was met die van mij.
Ik bleef echter met vragen zitten na het lezen van het stuk en ging Googlen. Ik dacht misschien wil Ken zijn ervaring persoonlijk met mij delen en mag ik hem vragen stellen.
Toen ik in 2021 ook de diagnose van een NET kreeg bleek er bijzonder weinig aandacht te zijn voor het psychische deel en als er dat al was dan was het voor mij een te grote stap hier de juiste stappen in te zetten. Daarnaast mistte ik heel erg het contact met iemand die in hetzelfde schuitje zat. Tijdens het Googlen kwam ik Ken’s naam tegen en las ik over Stichting Kankerpraat. Een stichting die mensen helpt met het vinden van de juiste hulp en/of zelf hulp kan bieden door geheel vrijblijvend een gesprek te voeren. Ik heb meteen een appje gestuurd en kreeg heel kort daarna een reactie terug. Een paar dagen later heb ik uitgebreid met Ken gesproken en dat was precies wat ik nodig had op dat moment. Wat fijn dat dit ook zo snel kon! De (h)erkenning van mijn gevoel, angst, verdriet, het medische traject, hoe je er mee omgaat etc.. wat was dat fijn om iemand te spreken die mij echt maar dan ook echt daadwerkelijk begrijpt en me ook waardevolle tips kan geven. Natuurlijk praat ik met mijn vrienden, collega’s en familie en ook met een psycholoog maar die kunnen zich alleen maar proberen in te beelden wat je voelt, mee leven, mee te huilen of je proberen op te beuren maar dat is en voelt toch anders dan met iemand te spreken die in hetzelfde schuitje zit. Om die reden weet Ken ook net de juiste vragen te stellen. Deels omdat hij het zelf meemaakt maar ook omdat hij oprecht geïnteresseerd en van nature nieuwsgierig is. In alle opzichten een geboren coach die goed naar je luistert, vragen stelt die je doen nadenken en adviseert als daar de behoefte is. In de tussentijd heb ik Ken al een aantal keren gesproken en hij weet me dan net weer even op het juiste spoor te brengen door op een eerlijke, oprechte en realistische wijze mijn gedachten/situatie met mij door te nemen. Een hele fijne gesprekspartner waar je jezelf kan zijn en alles kan en mag uitspreken. Wat ben ik dankbaar dat mijn moeder mij dat artikel liet lezen en ik na wat Googlen het geluk had dat Ken Stichting Kankerpraat heeft opgericht! Onmisbaar en zo waardevol voor patiënten als je het mij vraagt!

Laagdrempelig contact met lotgenoten! De stap contact op te nemen vond ik zelf wat moeilijk en confronterend, maar ik voelde meer de behoefte om te ‘spiegelen’ over gevoel, ervaringen en vragen die je hebt. Snelle actie op appje en telefonische afspraak. Geduldig, rustig, begripvol, vraagt door en er wordt goed geluisterd. Open gesprek. Ik voel mij gehoord en begrepen, dat is zo fijn! Behulpzaam en neemt de tijd

Wil je in contact komen met een van onze vrijwilligers?

Klik op onderstaande button om het contactformulier in te vullen en een vrijwilliger zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.